Euro NCAP kårer ŠKODA ENYAQ iV og den nye ŠKODA FABIA som de mest sikre

To ud af fem biler i Euro NCAP’s kåring af de mest sikre biler i 2021 er en ŠKODA. Elbilen ENYAQ iV er den bedste store offroader, mens den nye FABIA er den bedste lille familiebil.

Vil man have en sikker familiebil, som passer godt på såvel store som små, kan man trygt vælge en ŠKODA. Det understreger Euro NCAP’s kåring af de mest sikre biler i 2021, hvor ŠKODA ikke vinder bare én, men hele to af fem kategorier. Således er elbilen ENYAQ iV bedst i klassen for ‘Large Off-road’, mens den nye FABIA er den bedste ‘Small Family Car’.

“Vi er stolte af de to kåringer, som understreger, hvad ŠKODA står for. ŠKODA er bilmærket for folk, som træffer gennemtænkte valg, når de vælger bil – både hvad angår rummelighed, totaløkonomi, brugsværdi og sikkerhed,” siger Thomas Bruun, direktør for ŠKODA Danmark.

ENYAQ iV var topscorer

Da ENYAQ iV blev testet i foråret 2021, fik den henholdsvis 94 procent og 89 procent af de mulige point for beskyttelsen af voksne passagerer og børn i bilen, hvilket var de højeste scorer nogensinde hos Euro NCAP efter de nye og skærpede testkrav.

“Topscoren til ENYAQ iV slog én gang for alle fast, at en elbil af høj kvalitet er lige så sikker som en konventionel bil. Den kan endda være mere sikker,” siger Thomas Bruun.

Rummelig, billig og sikker familiebil

Senest har den nye ŠKODA FABIA gennemgået de omfattende crash- og sikkerhedstest hos Euro NCAP i december, hvilket den klarede særdeles flot. Bl.a. opnåede den 85 procent af de mulige point for beskyttelsen af voksne passagerer og 81 procent for beskyttelsen af børn.

“Den nye FABIA beviser, at danske familier sagtens kan få en rummelig og billig familiebil – den koster fra 159.995 kr. – uden at skulle gå på kompromis med sikkerheden. Ydermere kan den nye FABIA, som kommer til Danmark i marts, fås med sikkerhedsassistentsystemer, der hidtil har været forbeholdt større biler,” siger Thomas Bruun.

5-stjernet familietradition

Den nye FABIA er fjerde generation af ŠKODAs populære minibil, og som et lille kuriosum blev tredje generation af FABIA ligeledes kåret af Euro NCAP som den bedste lille familiebil i 2014.

Siden 2008 har alle biler i ŠKODA-familien opnået de maksimale 5 stjerner hos Euro NCAP ved første test. ENYAQ iV og den nye FABIA er henholdsvis 13. og 14. ŠKODA med 5-stjernet sikkerhed.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk